20200723_hartington_rd_0383_edited

20200723_hartington_rd_0383_edited

STOCKWELL HOUSE

_SW8

_ingARCHITECTS were appointed to reimagine a dated four-storey Georgian terraced house in Stockwell, South London. 

Sub-divided rooms created dark, cramped spaces which restricted flow and practicality. The brief was to open up the floor-plate on each level, re-focusing attention to the large windows to both front and rear of the property, and modernise the entire interior in a way sympathetic to its heritage.

SCOPE

Full renovation, including complete layout reconfiguration from Lower Ground through to Second Floor.

 

 

LOCATION

Stockwell, London SW8

SERVICES

Sketch, Detail and Build

DURATION

6 months

STATUS

Completed

[Photography by David Butler]

20200723_hartington_rd_0206.jpg
20200723_hartington_rd_0286.jpg
20200723_hartington_rd_0172

20200723_hartington_rd_0172

20200723_hartington_rd_0312.jpg
20200723_hartington_rd_0373.jpg
20200723_hartington_rd_0334

20200723_hartington_rd_0334

20200723_hartington_rd_0407.jpg

RECONDITIONING THE EXISTING STAIRCASE, WHICH DATES BACK OVER 150 YEARS WITH NEW HALF-HEIGHT PANELING AND A BESPOKE CARPET RUNNER HAS COMPLETELY TRANSFORMED THE CORE OF THE HOUSE.

 

SANDING, TREATING AND PAINTING THE ENTIRE STAIRCASE, HANDRAILS AND SPINDLES  IN FARROW & BALLS  'OFF BLACK'  HAS NOT ONLY CREATED A VISUAL STATEMENT, BUT HAS BROUGHT THE STAIRCASE INTO THE 21ST CENTURY. 

STAIR LIGHTS HOUSED IN THE STRINGER HELP TO ILLUMINATE THE STAIRCASE AT NIGHT TIME, CREATING AMBIENT LIGHTING AND SHOWCASES THE STAIRS AS A FOCAL POINT AND DESIGN FEATURE.

20200723_hartington_rd_0392.jpg
20200723_hartington_rd_0048

20200723_hartington_rd_0048

20200723_hartington_rd_0065.jpg
20200723_hartington_rd_0025.jpg
20200723_hartington_rd_0120.jpg
20200723_hartington_rd_0093.jpg
20200818_hartington_rd_0018.jpg
20200723_hartington_rd_0420.jpg
Copy of 20200818_hartington_rd_0010 (1).

Copy of 20200818_hartington_rd_0010 (1).